Haagse School Dag

7 september 2024

Nieuws

Programma zaterdag 2 september 2023

– 08.45 – 09.00 uur Ontvangst
– 09.15 uur Welkomstwoord
– 09.20 uur Groepsfoto en ontvangst lunchpakket
– 09.25 uur Zoek een mooie locatie om uw kunstwerk te maken
– 16.00 uur Terugkomst bij ’t Vliegend Paard om elkaars kunstwerken te bewonderen. Meet & Greet met bier en bitterballen
– 18.00 uur Afsluiting

Hans Groeneveld winnaar Haagse School Dag 2022

Op 3 september jl beleefden 25 kunstenaars de natuur, de wolkenluchten en sfeer van de Nieuwkoopse Plassen tijdens de Haagse Schooldag. Ook dit jaar wisten de kunstenaars de sfeer weer prachtig weer te geven, “en plein air” geschilderd, in een eigentijds kunstwerk.

Tijdens de afgelopen maanden goedbezochte expositie bij Galerie Hoeve Rijlaarsdam kon het publiek de kunstwerken bewonderen en hun stem uitbrengen op hun favoriete schilderij.

Afgelopen zondag 6 november was de finissage. Onder het genot van een borrel werd de door de Gemeente Nieuwkoop ter beschikking gestelde hoofdprijs van € 1000,- uitgereikt door wethouder Tom de Kleer aan de trotse winnaar Hans Groeneveld.

Het winnend kunstwerk is een prachtige, kleurrijke aquarel van de Nieuwkoopse toren gezien vanuit het haventje van Nieuwkoop.

De kunstenaars Julien Daubignard met ‘de Kerk van Noorden’ en Louis Visser met ‘een hedendaags zicht op Noorden’ ontvingen respectievelijk de 2e en 3e prijs. Al met al een zeer geslaagd Nieuwkoops evenement.